Była specjalna prośba o bezę.... długo mi zajęło znalezienie odpowiedniego słodzidła, które nie byłoby tak nieprzyjemne w bezie jak erytrol czy stewia. Nie pomógł mi też…
Powoli sezon dyniowy dobiega końca. Udało mi się kupić jeszcze dwie dynie makaronowe, więc łapcie nowy przepis :) Dzisiaj na blogu wersja faszerowana! Danie idealne, gdy…
Wiem, że wielu z Was wybrało dietę niskowęglowodanową jako środek walki z insulinoopornością. Dziś macie okazję poczytać moje akademickie seminarium na temat IO. Znajdzi…
Oto efekt mojego zbierania dzikich malin w lecie i mrożenia na zimę!:) Leciutkie, puszyste, pełne malinoweego musu.... Wiem, że pokochacie to ciacho tak mocno jak ja ❤️ …
Mam nadzieję, że lubicie pieczarki, bo dziś na blogu pyszny i strasznie prosty przepis z ich udziałem! :) Wersja faszerowana wołowiną, której mam ostatnio spore zapasy :…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!