Mroźne dni w trakcie zimy oznaczają, żeeee... w kuchni królują dania szybkie i rozgrzewające! Co powiecie na chińsko-polską wersję na gulasz z makaronem? Sprawdźcie ten …
Obiecałam przepis na nowy chlebek i mamy! Struktura pęcherzykowata - pożądana w tego typu wypiekach. Ciekawi jak ją uzyskałam? Dość nietypowym połączeniem. Mniej niż 0,9…
Dziś na blogu przepiękna książka na temat zmysłów ludzkich, z której dowiemy się wiele o zmyśle węchu, słuchu czy dotyku w niezwykle interesujący sposób, ponieważ książk…
Obiecałam recenzję produktów które otrzymałam (do przetestowania i wydania opinii) od firmy SUPERSONIC, produktów wzbogaconych o adaptogeny! No to łapcie nowy wpis o kaw…
Pyszny, prosty, szybki, z niewielkiej ilości składników. Takie przepisy uwielbiam ja i wiem, że takie przepisy kochacie też Wy! Drugi majonez właśnie wylądował na blogu.…
Co powiecie na taki przepis? Parówki to produkt, który wybieram bardzo rzadko. Tym razem była okazja przetestować świetnej jakości parówki z gospodarstwa bio, więc czemu…
Chleb w jajku to jedno z takich form podania pieczywa, które zawsze się sprawdzało jako "pełne" danie szczególnie, gdy nie zawsze była możliwość zjedzenia mięs…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!