Ratatouille to klasyczne francuskie, wegańskie danie. Składa się z plasterków warzyw ułożonych warstwami i razem zapieczonych. Wiecie, że lekko odchudzona z węglowodanów…
Wspominałam Wam kiedyś, że często poszczę na samej wodzie około dnia/dwóch dni i bardzo to lubię. Dziś na blogu naukowy artykuł właśnie o tym, co dają nam posty i czy wa…
Panie i Panowie... szukacie odjechanego, ale niezwykle prostego deseru na walentynki z procentami? Łapcie przepis na galaretkę z szampana z owocami! Przyznam szczerze, ż…
Widziałam, że ostatnia potrawka bardzo Wam posmakowała. Czas na kolejną! Tym razem gulasz z siekaną brukselką i pieczarkami :) Pychotka i tak ładnie wygląda:)
Dawno nie robiłam pysznego puddingu z nasionek chia. Co powiecie na wersję orzechową z mascarpone (lub mleczkiem kokosowym), która wygląda naprawdę ładnie i jest baaaard…
Podobno dzis dzień masła orzechowego, więc.... kto lubi zabójczą dawkę kalorii w 1 posiłku zagląda na bloga po mój koktajl orzechowy :) Dziś wersja z mascarpone (lub mle…
Mam już na blogu tyle zup - kremów, że głowa mała. Ale co poradzę, że tak je lubię... Dzisiaj wersja brokułowa! Idealna, gdy macie zapasy bulionu do wykorzystania :) Kre…
Obróbka termiczna nasion, orzechów... Ten temat przewija się na każdej grupie dotyczącej zdrowia, diet. Dziś na blogu znajdziecie artykuł, w którym staram się wyjaśnić, d…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!