Co powiecie na pyszne, zielone naleśniki z farszem z wędzonego kurczaka? Będą idealne na imprezę czy przekąskę na zimno. Świetne są też na wynos do lunchboxu! :)
Dziś mam propozycję dla wielbicieli mojego przepisu na kogel mogel z przepisu tutaj [klik] :) Niektórzy z Was pytali o zamiennik tego smakołyka w wersji, która pozwoli o…
11 listopada to nie tylko Święto Niepodległości, ale także Dzień Świętego Marcina. Ja nie pochodzę z Poznania i okolic, ale podobno istnieje u Was ciekawa tradycja wypi…
Na blogu są już frytki z dyni ( z przepisu tutaj[klik] ), które osobiście uwielbiam. Dzisiaj kolejna wersja frytek. Tym razem z kalarepy! Za genialny pomysł wykorzystania …
Flaczki to chyba jedna z najbardziej popularnych dań-zup kuchni polskiej prawda? Zaraz obok kapuśniaczku, ale na kapuśniak dostaliście już przepis, który możecie znaleźć…
Mięciutki, pyszny, jesienny piernik z białą masą na górze (wręcz imitującą lukier), a będąca czymś zupełnie innym. Ciekawi co to? Zapraszam po przepis idealny na nadchod…
Ostatnio tak bardzo posmakowały Wam roladki wieprzowe ze szpinakiem to dziś pora na nieco inną wersję roladek szpinakowych z mięsa wołowego podanych z sosem i makaronem …
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!