Prosiliście o przepis na tłusty czwartek. A co Wy na... pączki w wersji wytrawnej? Pierwsza wersja pączków na świecie nie była słodka, ale właśnie wytrawna! Kiedyś pączk…
Ciasteczka z domowych biszkoptów, maczane w maku i przekładane dżemem. Koniecznie domowym. Zawsze można je było kupić w sklepach na wagę. Wiecie o kim mowa? O baletkach…
Kwiatki na śniadanie w zimie? A proszę, bo czemu by nie :) Wyglądają ładnie, a smakują przepysznie! Są dwie opcje pieczenia takich kwiatuszków: z kremowym żółtkiem oraz …
Pojawiły się prośby o chlebek bez nabiału, a przede wszystkim bez jaj. Może taka wersja Wam posmakuje? Bardzo przypomina kromki pumpernika, po ostygnięciu (w dzień upiec…
Komuś marzyły się puszyste, wilgotne i mięciutkie biszkopciki? Oto są. Drugi przepis z bloga na wielkie biszkopty znajdziecie tutaj [klik] . Powstały na bazie parzonego c…
Dziś na blogu prawdziwy hit: tort Ferrero Rocher bez jaj, bez pieczenia i bez kokosa! Czy mogłoby być lepiej? Torcik jest naprawdę prosty do zrobienia jak większość moic…
Kolejna propozycja na sałatkę, która świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Chociaż ja osobiście wolę na ciepło :) Przepyszny kurczak w przyprawach, brokuły, camembert i…
Czekolada na gorąco do jedzenia łyżeczką? A może polewa do racuszków, naleśników czy lodów? Deser sam w sobie z dodatkiem orzechów czy wiórków kokosowych? A może składni…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!