Chrupiące, pyszne paszteciki z mięsem w wersji low carb? Bardzo proszę :) Idealne na święta! Na wigilię wystarczy jedynie zmienić farsz mięsny na farsz z kapustą i grzyb…
Smaki prosto z PRL-u? Taaak... chyba ten do nich należy. Dziś na blogu cukierki popularnie nazywane "Iryski". Kiedyś je uwielbiałam. To był kolejny ze smaków d…
Ulegając wielu prośbom.... wrzucam jadłospis na cały tydzień keto adaptacji, który powtarzając 4x możecie stosować przez miesiąc. Śmiało korzystajcie, ale z głową! Pamię…
Marcepan... czyli gęsta masa na bazie migdałów. Wielu osobom jednoznacznie kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Ale marcepan wcale nie jest daniem z Europy. Jego h…
Nadchodzą święta, więc powoli będą pojawiać się przepisy świąteczne:) Oczywiście obowiązkowym przepisem będa... pierniczki! Pokombinowałam, pozmieniałam przepis na ciast…
Kto lubi jaja tak jak ja ręka w górę! Dziś kolejna wersja tarty jajecznej. Poprzednią znajdziecie w poście tutaj [klik]. Poniższa jest zupełnie inna. Wysmarowana majonez…
Ryby... źródło ważnych dla organizmu kwasów DHA. Mam nadzieję, że sięgacie po nie równie często, co ja. Sposobów przygotowania ryb jest wiele: od zalew, panierek, smażen…
Na blogu znajdziecie od dawna batoniki Bounty, cieszące się wzięciem ze względu na swój smak i prostotę. Przepis tutaj [klik]. Dziś nowa wersja batonów (lub czekoladek w…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!