Dziś na blogu kolejna wersja ciasteczek. Tym razem zupełnie inne, bo nie kruche, a wilgotne, mięciutkie o konsystencji pieników. Z magicznym składnikiem w postaci surowe…
Mamy tu jakiś fanów Harrego Pottera? Hmm.. chyba się zgłoszę pierwsza! Jakiś czas temu obiecałam sobie, że gdy tylko pojawi się dynia to obowiązkowo na stół wlatuje sok …
Proteinowe z dodatkiem wiórek kokosowych i odżywki to jedne z najlepszych i najprostszych gofrów jakie zrobiłam w życiu. Dziś przepis dopracowany specjalnie dla Was :) S…
Dziś na blogu proteinowa łaciata czekolada!. Baaardzo słodka za sprawą odżywki białkowej i bardzo krucha. Mogę z całą pewnością stwierdzić, że od zawsze jestem uzależnio…
Od jakiegoś czasu coraz częściej jem przeróżne zupy. Trwa sezon na brukselkę, dynię i grzyby, więc czemu by nie korzystać? :) A do zup idealnie pasuje domowy makaron. Ty…
Dziś na blogu ciasto SZTOS! Czekoladowa, wilgotna, mięciutka rolada z masą z mascarpone i galaretką. Mhmm.. Brzmi pysznie co? To kto pierwszy spróbuje tego przepisu? :) …
Chrupiąca, aromatyczna i pyszna panierka w stylu popularnego kurczaka KFC. Dziś na blogu właśnie ona :) Na pewno zadowoli nie tylko dorosłych, ale przede wszystkim dziec…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!