Dziś na talerzu ląduje pyszna zapiekanka warstwowa! Nie rozpada się, trzyma strukturę, a przy tym ładnie wygląda i jest baaardzo smakowita. To kto się skusi? :)
Lato to pora bezustannych upałów, które dają się w kość nawet tym najbardziej odpornym na ciepło. W tym czasie nikt nie ma ochoty nic piec w piekarniku, ale.....schłodzo…
Dziś na blogu kolejna odsłona popularnego deseru w wersji czysto ketogenicznej. Kruche, pełne czekoladowego nadzienia z dodatkiem orzechów markizy. Chętni? :)
Kremowy i bardzo wilgotny pasztet z kawałkami słoniny to danie, które z pewnością gościło na stołach naszych dziadków :) Spróbujcie mojej wersji, a może zakochacie się w…
Warzywne bułeczki chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie wilgotne w środku? Żaden problem :) Skoro udało się zrobić czekoladowe ciasto z cukinii (przepis tutaj ) to da się…
Maślane kruche ciasto, które chrupie jak tradycyjne na mące pszennej...Tym razem w wersji z nabiałem :) Oczywiście na blogu znajdziecie też wersję bez nabiału tutaj oraz…
Deser dzieciństwa przygotowywany często przez nasze mamy. Kogel mogel 💙 Ubijany do zjedzenia w pucharkach na surowo lub w misce podczas przygotowywania ciasta...Kto wyl…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!