Sałatka z wędzonym indykiem
Dawno nie było na blogu nowego przepisu. Już to naprawiam! :) Pyszna i jak zwykle bardzo prosta sałatka specjalnie dla moich czytelników!
Przepis na 5 porcji:
- 1k g kapusty pekińskiej
- 12 jajek
- 500 g mięsa wędzonego z uda indyka
- 150 g majonezu
- 300 g rzepy białej
- dodatki: sól, pieprz do smaku
Jaja ugotować na twardo. Kapustę umyć, osuszyć i drobno posiekać w listki. Mięso obrać z kości i posiekać. Rzepę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić sałatkę.
Mi sałatka najbardziej smakuje, gdy gotuję do niej jajka osobno i podaję na ciepło do sałatki. Ale można także ugotować jaja na raz i dodać do sałatki.
Przechowywać maks. 3 dni w lodówce.
Makro (1 z 5 porcji): około 561 kcal
B: 40,6
T: 39
W: 6,8*
W: 6,8*
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Gdzie Pani kupuje wędzonego indyka? Póki co nigdzie nie widziałam :(
OdpowiedzUsuń