TRYB JASNY/CIEMNY

Sałatka z pstrągiem i serem kozim wędzonym

Proste, pyszne, praktyczne pudełkowe danie! Wiem, że takie lubicie. A na blogu dziś pierwszy raz pstrąg! 

Przepis na 1 porcję:
  • 250 g świeżego pstrąga (filet)
  • 40 g sera koziego wędzonego
  • 1 pomidor (120g)
  • 3 liście sałaty rzymskiej (3 liście)
  • 20 g pestek z dyni (2 łyżki)
  • 20 g oliwy z oliwek (2 łyżki)
  • 15 g masła klarowanego (1 łyżka)
  • dodatki: sól, pieprz do smaku
Pstrąga delikatnie usmażyć na maśle na małym ogniu. Rozpocząć smażenie od strony skóry. Nie smażyć długo, lepiej, aby pozostał bardzo soczysty na granicy z surowym, ale z dodatkiem chrupiącej skórki. Na talerz wyłożyć umytą i poszarpaną sałatę, dodać posiekanego pomidora i kawałki sera w plasterkach lub starty. Ułożyć rybę.
Posypać pestkami dyni.
A na koniec polać oliwą.
Makro (1 porcja): około 886 kcal
B: 67,5
T: 64
W: 8,2*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva