Sałatka z pstrągiem i serem kozim wędzonym
Proste, pyszne, praktyczne pudełkowe danie! Wiem, że takie lubicie. A na blogu dziś pierwszy raz pstrąg!
Przepis na 1 porcję:
- 250 g świeżego pstrąga (filet)
- 40 g sera koziego wędzonego
- 1 pomidor (120g)
- 3 liście sałaty rzymskiej (3 liście)
- 20 g pestek z dyni (2 łyżki)
- 20 g oliwy z oliwek (2 łyżki)
- 15 g masła klarowanego (1 łyżka)
- dodatki: sól, pieprz do smaku
Pstrąga delikatnie usmażyć na maśle na małym ogniu. Rozpocząć smażenie od strony skóry. Nie smażyć długo, lepiej, aby pozostał bardzo soczysty na granicy z surowym, ale z dodatkiem chrupiącej skórki. Na talerz wyłożyć umytą i poszarpaną sałatę, dodać posiekanego pomidora i kawałki sera w plasterkach lub starty. Ułożyć rybę.
Posypać pestkami dyni.
A na koniec polać oliwą.
Makro (1 porcja): około 886 kcalB: 67,5
T: 64
W: 8,2*
W: 8,2*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz