Wiosenny omlet ze szparagami i swojską kiełbasą
Uwielbiam krótko duszone na patelni szparagi! Chrupię je tylko z solą. Ale dziś pomyślałam, żeeee przygotuję z nich przepyszny omlet! Co powiecie na taką wersję?
Przepis na 1 dużą porcje:
- 3 jaja
- 100 g swojskiej kiełbasy (użyłam kiełbaski z bio gospodarstwa [KLIK])
- 8-9 szparagów (około 270 g)
- 50 g cebulki (pół cebulki)
- 30 g masła klarowanego
- dodatki: liście bazylii, sól, pieprz do smaku
Na masło wrzucić cebulkę i podsmażyć razem z posiekaną w kosteczkę kiełbaską. Następnie dodać posiekane szparagi i dusić razem pod przykryciem do miękkości. Zdjąć główki szparagów z patelni i odłożyć na talerz. Jaja rozbełtać, doprawić i wylać na patelnię. Przykryć pokrywką i przygotować omlet w klasyczny sposób. Na sam koniec wrzucić główki szparagów.
Udekorować bazylią.
Omlet też można polać łyżeczką dobrej oliwy z oliwek!
Makro (1 porcja): około 766 kcal
B: 45,9
T: 59,6
W: 10,5*
W: 10,5*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12 |
Komentarze
Prześlij komentarz