TRYB JASNY/CIEMNY

Wielkanocna rolada z indyka z pieczarkowo-szpinakowym farszem z wędzonką

Uwielbiam mięsne rolady, a Wy? Przygotowujecie je na święta? U mnie goszczą na stole zawsze w formie na zimno. Ale przyznam się, że uwielbiam je na ciepło!

Przepis na 1 roladę (około 5 porcji):
Na patelni na połowie masła podsmażyć posiekaną cebulkę, a następnie dodać pieczarki starte na tarce. Udusić. Pierś z indyka naciąć wzdłuż (ale nie do końca tak, aby pierś "rozłożyła się na boki"), a następnie rozbić tłuczkiem tak, aby powstał duży prostokąt. 
Posmarować musztardą, posypać przyprawami. 
Ułożyć cieniutkie plasterki wędzonki, szpinak, ser i pieczarki z cebulką. 
Zwinąć w roladę i owinąć nitką. Następnie przesmażyć delikatnie roladę na patelni z masłem, aby zamknąć pory mięsa.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w 180 stopniach przez około 40 minut. 
Rolada jest przepyszna! 
Idealna na Wielkanoc!
Makro (1 z 5 porcji): około 216 kcal
B: 35,6
T: 7,3
W: 1,7*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva