Sałatka z brukselką, chrzanem i wędzonką
Jeszcze zdążyłam - nowy przepis wielkanocny. Ciut inny niż pozostałe! Sałatka z dodatkiem gotowanej brukselki!
Przepis na 2 porcje:
- 200 g brukselki
- 3 jaja
- 100 g mixu wędzonego schabu i polędwicy (użyłam z bio gospodarstwa ze sklepu tutaj [KLIK])
- 20 g - około 2 łyżki chrzanu startego
- 30 g - około 2 łyżki domowego majonezu
- liście bazylii posiekane w paseczki (garść)
- dodatki: sól, pieprz do smaku
Jaja ugotować na twardo. Brukselkę również ugotować. Wędzonkę posiekać w kostkę.
Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i doprawić, gotowe!
Proste i pyszne - tak jak najbardziej lubię!
To świetna sałatka na wielkanocny stół!
B: 24,2
T: 23
W: 6,2*
W: 6,2*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz