Parówki w cieście
Co powiecie na taki przepis? Parówki to produkt, który wybieram bardzo rzadko. Tym razem była okazja przetestować świetnej jakości parówki z gospodarstwa bio, więc czemu nie! Niedbałe ciasto, rumiany kolor. Efekt? Pycha!
Przepis na 5 parówek:
- 5 parówek dobrej jakości (ja użyłam parówek z gospodarstwa Lipowe Wzgórze tutaj [KLIK], można zamówić online z dostawą do domu)
- 2 jaja
- 5 g łusek babki jajowatej
- 10 g mąki kokosowej
- duża szczypta soli i pieprzu oraz majeranku czy innych ziół
- 20 g smalcu do smażenia (używam smalcu firmy AgroTop, można dostać tutaj [KLIK])
Jaja, łuskę i mąkę wymieszać na gładką masę razem z ulubionymi przyprawami (ja użyłam papryki słodkiej, ostrej, pieprzu, odrobiny mieszanki ziół i soli).
Wrzucić parówki i obtaczać w cieście.
Od razu układać na patelni z roztopionym smalcem i smażyć na malutkim ogniu.
Ja użyłam parówek z gospodarstwa Lipowe Wzgórze tutaj [KLIK], można zamówić online z dostawą do domu). Skład: mięso, sól, przyprawy, miód do smaku.
Jeśli zostanie nam ciasto można wyłożyć na parówki bezpośrednio na patelni. Nie będą w całości obtoczone, uzyskamy niedbały efekt.
Smakują na ciepło od razu po przygotowaniu, ale można też zabrać do pudełka do pracy i zjeść na zimno.Makro (cała porcja z przepisu czyli 5 parówek w cieście): około 1031 kcal
B: 42,8
T: 87,8
W: 13,1*
W: 13,1*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz