TRYB JASNY/CIEMNY

Jesienna zupa z kawałkami kurczaka, dynią i makaronem

Przepis na poniedziałek! Rozgrzewająca zupka w nowej propozycji z pysznym bio kurczakiem i makaronem! Bo zup na blogu - nigdy za wiele!

Przepis na 3 porcje:
  • paczka makaronu konjac/shiritaki 
  • 400 g kurczaka bio (można dostać online z wysyłką z bio gospodarstwa tutaj [KLIK])
  • 100 g kapusty pekińskiej
  • 400 g dyni hokkaido
  • 200 g pieczarek
  • 100 g czerwonej papryki
  • 1,5 l wody/domowego bulionu
  • 30 g oliwy z oliwek (1 łyżka na każdy talerz podana po ugotowaniu zupy)
  • dodatki: garść pietruszki/posiekanej cebulki dymki, łyżeczka kurkumy, sól, pieprz do smaku
Makaron opłukać kilka razy z zalewy na sitku. 
Do wody lub bulionu wrzucić kawałki posiekanej i wydrążonej z pestek dyni hokkaido (tej odmiany dyni nie obieramy ze skórki). Dodać posiekane pieczarki i paprykę oraz kapustę. Gotować na małym ogniu około 10 minut, następnie wrzucić kawałki kurczaka posiekanego w kostkę oraz makaron. Doprawić i gotować około 10-15 minut. 
Zupkę podać z posiekaną zieleniną i oliwą.
Świetna na rozgrzewkę lub spacerze w deszczu!
Makro (1 z 3 porcji z 10 g oliwy podanej do każdego talerza): około 395kcal
B: 44,5
T: 14,8
W:15,3*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 


Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva