Jesienna zupa z kawałkami kurczaka, dynią i makaronem
Przepis na poniedziałek! Rozgrzewająca zupka w nowej propozycji z pysznym bio kurczakiem i makaronem! Bo zup na blogu - nigdy za wiele!
Przepis na 3 porcje:
- paczka makaronu konjac/shiritaki
- 400 g kurczaka bio (można dostać online z wysyłką z bio gospodarstwa tutaj [KLIK])
- 100 g kapusty pekińskiej
- 400 g dyni hokkaido
- 200 g pieczarek
- 100 g czerwonej papryki
- 1,5 l wody/domowego bulionu
- 30 g oliwy z oliwek (1 łyżka na każdy talerz podana po ugotowaniu zupy)
- dodatki: garść pietruszki/posiekanej cebulki dymki, łyżeczka kurkumy, sól, pieprz do smaku
Makaron opłukać kilka razy z zalewy na sitku.
Do wody lub bulionu wrzucić kawałki posiekanej i wydrążonej z pestek dyni hokkaido (tej odmiany dyni nie obieramy ze skórki). Dodać posiekane pieczarki i paprykę oraz kapustę. Gotować na małym ogniu około 10 minut, następnie wrzucić kawałki kurczaka posiekanego w kostkę oraz makaron. Doprawić i gotować około 10-15 minut.
Zupkę podać z posiekaną zieleniną i oliwą.
Świetna na rozgrzewkę lub spacerze w deszczu!
Makro (1 z 3 porcji z 10 g oliwy podanej do każdego talerza): około 395kcal
B: 44,5
T: 14,8
W:15,3*
W:15,3*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz