Mięsna mieszanka z chrzanem na Wielkanoc
Przepis na Wielkanoc w prostej, staropolskiej formie właśnie ukazał się na blogu. Łapcie! Gdy już napieczemy szynek, wędlin, mięs i kupimy wędzonki z dobrego źródła - zróbmy to chrzanowe danie. Tylko 4 składniki, a jakie pyszne! :)
Przepis na 3-4 porcje:
- 350 g - domowe szynki, wędliny, kawałki pieczonych mięs, kiełbasy
- 4 gotowane jajka
- 45 g chrzanu tartego
- 50 g cebulki (dodałam czerwoną)
- sól, pieprz
- opcjonalnie: można polać oliwą z oliwek przed podaniem (albo z pestek dyni, wiesiołka, awokado, winogron, oliwą z ostropestu, rokitnika itp)
Jaja ugotować na twardo. Wędliny, mięso, cebulkę i jaja posiekać w kostkę. Doprawić. Dodać chrzan (proporcje około 3-4 łyżki chrzanu na 300-350 g mięs, pół cebulki i 4-5 jaj, ale można dowolnie zmienić).
Danie smakuje i na zimno po schłodzeniu i na ciepło.
Makro (1 z 4 porcji): około 363 kcalB: 25,2
T: 22
W: 3,5*
W: 3,5*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12 |
:)
OdpowiedzUsuń