TRYB JASNY/CIEMNY

Zupa pieczarkowa zabielana mlekiem konopnym

Zupki królują w mojej kuchni od dziecka! A dziś przepyszna wersja zabielana nowym wegańskim mlekiem z bloga. Smaki łączą się idealnie! Skosztujecie? W sam raz na chłodny poniedziałek :)

Przepis na około 8 porcji:
Żeberka należy ugotować w bulionie na kościach i warzywach. Pieczarki posiekać i podsmażyć na maśle, aż będą błyszczeć. Następnie odcedzić bulion, a mięso z żeberek obrać z kości i rozdrobić. Wrzucić do gorącego bulionu, dodać starty na tarce seler i gotować. Wrzucić podsmażone na maśle pieczarki. Doprawić. Zdjąć z gazu i dolać mleka, wymieszać. Podawać na ciepło. Pamiętać, aby mleko przed dolaniem do zupy wymieszać (jeśli jest z lodówki zapewne jest rozdzielone).
Makro (1 z 8 porcji z "orientacyjnie" wliczonym bulionie oraz mięsem z żeberek): około 435 kcal
B: 25,1
T: 35,8
W: 6,1*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva