Zupa chińska z kapustą pekińską, makaronem i kiełkami fasoli mung
Polubiłam orientalne smaki! Czas na kolejną odsłonę kuchni azjatyckiej. Tym razem w postaci lekkiej zupy chińskiej na wywarze z kości z dodatkiem makaronu konjac i innych pyszności :) Mniam! Cudownie rozgrzewa, tylko 30 kcal na porcję, a przepis niesamowicie prosty :)
Przepis na 4 porcje:
- 200 g czyli cała paczka makaronu konjac/shiritaki (można go kupić z 12% zniżką tutaj [klik] na hasło: reva12)
- 200 g kiełków fasoli mung
- 200 g kapusty pekińskiej
- 2 litry wywaru na kościach wieprzowo-wołowych (lub rosół; o tym jak policzyć makro wywaru pisałam tutaj: www.ketoreva.pl [klik], przepis na domowy rosół tutaj [klik])
- łyżeczka soli, duża porcja pieprzu, pół płaskiej łyżeczki chili, odrobinka imbiru i kurkumy, ziarenka kolendry
Ugotować wywar na kościach lub przygotować rosół. Pod koniec gotowania doprawić wywar przyprawami, dodać odsączony z zalewy makaron konjac, posiekaną kapustkę pekińską oraz kiełki fasoli mung. Od razu po dodaniu zdjąć z gazu i podawać na gorąco (tak, aby kiełki i kapusta były chrupiące). Można podać z poszarpanym mięsem z rosołu lub mięsem z gotowanych kości z wywaru.
Makro (1 porcja bez wliczonego wywaru i mięsa z kości): około 30 kcal
B: 1,8
T: 0,6
W: 3,4*
W: 3,4*
Smacznego!
Zapraszam na stronę na Facebook'u tutaj [kliknij i wejdź].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
Jeśli zechcesz - możesz mnie także wesprzeć przez Patronite tutaj [klik].
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12 |
Komentarze
Prześlij komentarz