TRYB JASNY/CIEMNY

Zupa chińska z kapustą pekińską, makaronem i kiełkami fasoli mung

Polubiłam orientalne smaki! Czas na kolejną odsłonę kuchni azjatyckiej. Tym razem w postaci lekkiej zupy chińskiej na wywarze z kości z dodatkiem makaronu konjac i innych pyszności :) Mniam! Cudownie rozgrzewa, tylko 30 kcal na porcję, a przepis niesamowicie prosty :)

Przepis na 4 porcje:
Ugotować wywar na kościach lub przygotować rosół. Pod koniec gotowania doprawić wywar przyprawami, dodać odsączony z zalewy makaron konjac, posiekaną kapustkę pekińską oraz kiełki fasoli mung. Od razu po dodaniu zdjąć z gazu i podawać na gorąco (tak, aby kiełki i kapusta były chrupiące). Można podać z poszarpanym mięsem z rosołu lub mięsem z gotowanych kości z wywaru.

Makro (1 porcja bez wliczonego wywaru i mięsa z kości): około 30 kcal
B: 1,8
T: 0,6
W: 3,4*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach. 

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

W sklepie FoodForce czeka na Ciebie kod na 12% na hasło: reva12

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva