TRYB JASNY/CIEMNY

Wiosenna sałatka z białą kiełbasą i orzechami

Wiosna to początek sezonu na nowalijki, a więc kolorowa, wiosenna, świateczna sałatka ląduje na blogu! Wersja ze smażoną białą kiełbaską idealnie sprawdzi się na święta, ale także na zwykłe-niezwykłe śniadanko :) 
Przepis na 1 dużą porcję ze zdjęcia lub 2 mniejsze:
  • 200 g białej kiełbasy
  • 20 g masła (lub smalcu) do smażenia
  • 150 g awokado
  • 30 g sałaty lodowej (lub szpinaku czy rukoli)
  • 50 g rzodkiewki
  • sól, pieprz
  • 20 g orzechów włoskich do posypania
Kiełbaskę pokroić w plasterki i usmażyć na tłuszczu na rumiany kolor. Sałatę umyć i poszarpać. Awokado pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Całość podać na sałacie i posypać solą i pieprzem.
Makro (cała porcja z przepisu): około 1100 kcal
B: 30,1
T: 85
W: 15,2
Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva