Surówka z czarnej rzepy lub kalarepy
Na blogu mało surówek no to łapcie kolejną prostą low carb propozycję idealną do niedzielnego obiadu! :) W przepisie pyszna biała suróweczka z czarnej rzepy o lekko ostrym smaku przełamana oliwą i cytrynką:) Dlaczego czarna rzepa? Bo jest pyszna, soczysta i zawiera jedynie 0,5 g cukru w 100g oraz kilka gram błonnika. Sprawdza się idealnie! :)
Przepis na 1 miseczkę (około 3 porcje):
- 5 g soku z cytryny
- 10 g oliwy (lub innego tłuszczu np oleju MCT)
- 200 g czarnej rzepy (1 duża sztuka lub 1 sztuka kalarepy)
- pieprz, sól do smaku
- pietruszka do posypania
Rzepę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Doprawić, wlać olej i sok z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać. Przechowywać w lodówce około 4 dni :)
Makro (cała porcja surówki): około 101 kcal
B: 1
T: 9,8
W: 2
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńRewelacyjna surówka!!! Polecam bo warto :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło! Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)