TRYB JASNY/CIEMNY

Pierś z kurczaka zapiekana z mozarellą i pieczarkami

Proste, przepyszne i szybkie czyli kolejny przepis z serii - zrób w 30 minut maksymalnie (razem z pieczeniem) i ciesz się daniem na obiad i kolację:) Dziś na blogu pierś z kurczaka zapiekana z mozarellą i pieczarkami. Mniam!

Przepis na 4 plastry z dodatkami:
  • 250 g piersi z kurczaka
  • 100 g mozarelli
  • 80 g pieczarek
  • sól, pieprz, majeranek i oregano do smaku (spora szczypta każdej przyprawy)
Jedną pierś z kurczaka przekroić na 4 dość cienkie plastry. Doprawić. Ułożyć plasterki mozarelli i pieczarek.
Piec maksymalnie 20 minut w 160 stopniach. Sprawdzać widelcem czy danie jest gotowe, aby nie wysuszyć mięsa.
Makro (1 plaster kurczaka z dodatkami): około 161 kcal
B: 20,3
T: 8,5
W: 0,6
Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

  1. Przepyszne! Mega szybkie danie, które zaskoczyło mnie smakiem. Dodałam na górę pomidorki koktajlowe, ser żółty i posypałam bazylią- niebo w gębie. Czekam na obiad kiedy będę mogła zjeść, połowę wczoraj wciągneliśmy z mężem na kolację. Dziękuję Ci za ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło! Dziękuję bardzo również :)

      Pozdrawiam i na zdrowie :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @keto__reva