Pasta kanapkowa z awokado i kiełkami
Wiem, że lubicie maksymalnie uproszczone przepisy, więc dziś na blogu najprostsza i tak pyszna w swej prostocie pasta z awokado!:)
Przepis na 1 miseczkę (około 5 porcji):
- 160 g awokado (1 duża sztuka)
- 2 ugotowane jaja
- 20 g oliwy
- sól, pieprz
- 50 g kiełków jarmużu
Awokado rozgnieść widelcem na gładką masę. Jajo posiekać w kostkę i wrzucić do awokado. Dodać oliwę. Wymieszać i doprawić.
Pastę podawać z kiełkami jarmużu i chlebkiem na smalcu z przepisu tutaj [klik]. Świetnie razem smakują:)
Można ją przechowywać w lodówce w słoiczku przez około 3 dni. Najlepiej nalać na górę pasty odrobinę oliwy, aby nie czarniała.
Makro (cała porcja pasty z przepisu z kiełkami): około 618 kcal
B: 20,4
T: 55
W: 10,4
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
szału nie ma
OdpowiedzUsuńpyszności !!!
OdpowiedzUsuńjestem zafascynowana Twoim blogiem.
Od trzech lat próbuje wrócić do wagi sprzed drugiej ciąży .
Każda dieta kończy się dodatkowymi kilogramami. Mam już ich o 15 za dużo ;/
Interesuje się od miesiąca ketozą i intermiting fasting.
Od tygodnia jestem na adaptacji ;) -1 kg , ćwiczenia siłowe 3x w tyg i spacery w dni wolne od treningu ,oczywiście z czasem chce spacery zamienić w bieganie .
Mam bojowe nastawienie i co najważniejsze jem smacznie i do syta !
to nie samowite ;D
Dziękuje Ci z całego serduszka za Twoją prace włożoną w ten blog!
pozdrawiam Monia ;)
Bardzo mi miło, serdecznie dziękuję:))) Trzymam kciuki, żeby poszło łatwo, zdrowo i przyjemnie!
UsuńPozdrawiam serdecznie:)