Ryba w panierce grzybowej na wigilijny stół
Paszteciki są, pasztet jest. Śledzie na 3 sposoby są. No to brakuje karpia! Co powiecie na grzybowa panierkę?:) Łapcie jeszcze dziś, a ja lecę pichcić krokieciki :)
- 500 g ulubionej ryby (na zdjęciu filet szczupaka, pyszna też będzie z karpiem czy inną rybą)
- 1 jajo (można od razu obtoczyć w panierce, bez jajka)
- 20 g mąki kokosowej
- 20 g suszonych grzybów (dosłownie 5-6 suszonych kawałeczków)
- około 50 g masła do smażenia
- sól, pieprz
Suszone grzyby zmielić w młynku na mąkę. Dodać mąkę kokosową i wymieszać.
Rybę posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w jajku, a potem w sypkiej panierce (lub od razu w sypkiej panierce bez jajka).
Makro (100g szczupaka w panierce z jajkiem): około 199 kcal
B: 21,8
T: 10,8
W: 2,5
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz