Zupa grzybowa z dynią makaronową i kabanosami
Dziś mam dla Was pyszny, jesienny przepis na grzybową! Jest baardzo prosta. Lubię minimalizm na talerzu, a ten zachwyca smakiem :) Spróbujcie!
- 500 g dyni makaronowej (lub innej)
- 300 g kabanosów (można użyć też wędzonego boczku)
- 1 litr bulionu (np z przepisu tutaj [klik)
- 1 kg świeżych opieniek (lub innych grzybów)
- 2 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka ziarenek jałowca, łyżeczka kurkumy, łyżka soli, duża szczypta pieprzu
Makro (1 porcja z około 6 na bulionie z dodatkiem kabanosów): około 338 kcal
B: 24,4
T: 17,8
W: 15,8
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz