Roladki z karkówki z serem i szpinakiem
Kto lubi roladki? Bo ja uwielbiam! Dzisiaj w wersji ze szpinakiem i serem żółtym :) Pychooota! Gwarantuję, że je polubicie :) A przy okazji są idealne na wynos na zajęcia czy do pracy (potwierdzone!) :)
- 500 g karkówki
- 30 g sera żółtego
- 50 g świeżego szpinaku
- 30 g smalcu do smażenia
- 2 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta pieprzu, pół łyżeczki soli, szczypta oregano, szczypta bazylii, odrobinka jałowca i majeranku
Karkówkę pokroić w plastry i rozklepać tłuczkiem. Każdy plaster doprawić solą i pieprzem.
Na karkówce ułożyć ser i liście szpinaku.
Następnie zwinąć roladkę jak krokiet i obwiązać sznurkiem lub nitką.
Ułożyć roladki na rozgrzanej patelni ze smalcem. Podsmażyć, a następnie zalać szklanką wody lub bulionu. Dusić pod przykryciem z liściem laurowym i zielem angielskim około 1,5 h. W razie potrzeby dolać odrobinę wody. Następnie odkryć pokrywkę, doprawić, odparować nadmiar płynów i sprawdzić widelcem czy roladki są miękkie. Jeśli nie to dusić jeszcze 15-20 minut. Podawać w dowolny sposób :)
Makro (1 z 5 roladek): około 307 kcal
B: 18,8
T: 25,5
W: 0,2
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz