Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki
Niedawno wysiałam sobie rzeżuchę - lubicie? Pomyśłałam, że będzie smacznym dodatkiem do jajek, które nafaszerowałam bardzo prostą pastą z rzodkiewki :) Zestaw idealny nie tylko na Wielkanoc :)
Przepis na 2 porcje:
- 4 jaja
- 100 g rzodkiewki
- 20 g ulubionego oleju lub dobrej oliwy
- szczypta soli, szczypta pieprzu, szczypta słodkiej papryki
- opcjonalnie: kiełki lub natka pietruszki do dekoracji
Ugotować jaja (najlepiej na półtwardo lub półmiękko). Wydrażyć łyżeczką żółtka. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach lub drobno posiekać. Jeśli puści wodę - odcisnąć. Żółtka roznieść widelcem z oliwą na gładką masę. Dodać rzodkiewkę i wymieszać. Doprawić. Wykładać po łyżce pasty na jajka. Podawać z kiełkami lub rzeżuchą :)
Makro (1 porcja z przepisu): około 256 kcal
B: 15,6
T: 20,9
W: 1,7
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
dzień dobry czy to celowe jest, że popularne posty typu :keto adaptacja: przysłaniają mi część przepisów? a w szczególności ilość wykorzystanych produktów
OdpowiedzUsuńNie nie. Mam małe problemy z blogiem niestety. Ale chyba już udało mi się to rozwiazać :)
UsuńPozdrawiam i dziękuję za uwagę:)