Potrawka z mięsa mielonego z dynią i fasolką
To już ostatni czas na fasolkę i pewnie jeden z ostatnich przepisów z nią w roli głównej. Tym razem z dodatkiem startej dyni w przepysznej potrawce z mięsem mielonym:)
- 300 g mięsa mielonego (np z łopatki i wołowiny)
- 50 g cebuli
- 30 g smalcu
- 100 g dyni
- 300 g fasolki szparagowej
- 100 g bulionu (lub wody)
- opcjonalnie: łyżka przecieru pomidorowego
- sól, pieprz, chili, oregano, bazylia, pietruszka, suszony czosnek
Następnie wrzucić ugotowaną i odcedzoną fasolkę, doprawić i dusić jeszcze 5-10 minut. W tym czasie można dodać łyżkę przecieru pomidorowego.
Podawać na ciepło lub zimno :)
Potrawka jest przepyszna :)
Makro (1 porcja bez dodatku przecieru): około 462 kcal
B: 31,5
T: 33,4
W: 8,3*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz