Sałatka z fasolki szparagowej z boczkiem
Mam dziś dla Was kolejny przepis na sałatkę, ale... sałatkę inaczej, ponieważ jest to wersja na ciepło z patelni :) Myślę, że będzie Wam smakować :)
- 250 g fasolki szparagowej
- 4 jaja
- 30 g słonecznika
- 150 g wędzonego boczku
- 40 g smalcu lub masła
- sól, pieprz
Na patelni roztopić smalec lub masło. Wrzucić fasolkę i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek i dusić, aż fasolka zmięknie. Na drugiej patelni usmażyć jaja sadzone na smalcu. Na talerz wyłożyć fasolkę z boczkiem i sadzone jaja. Posypać słonecznikiem i przyprawami. Jeść na ciepło. Płynne żółtko pełni rolę dressingu :)
Makro (1 porcja): około 835 kcal
B: 29,8
T: 74,6
W: 8,5*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz