Paprykowe tartaletki z mięsem
Paprykowe tartaletki mięsne? Czemu nie :) Łapcie dziś szybki przepis! Idealny na redukcję! Pyszne zarówno na ciepło jak i zimno, dobre na obiad, kolację czy śniadanie :)
Na spód:
- 1 jajo
- 20 g smalcu lub masła
- 20 g mąki kokosowej (lub połowa ciasta z przepisu tutaj [klik])
- duża szczypta soli, zioła, pieprz
Wszystkie składniki razem zagnieść i wylepić foremki na muffinki.
Na farsz:
- 500 g miesa mielonego (użyłam mięsa z indyka, można użyć każdego innego)
- 100 g papryki (1 mała)
- sól, pieprz, ostra i słodka papryka, chili (szczypta)
Mięso wyrobić z przyprawami i pokrojoną w kostkę papryką (można zostawić trochę do ozdoby na wierzch). Wyłożyć na spód tartaletek. Mocno docisnąć. Odłożoną paprykę wcisnąć w mięso na wierzchu.
B: 17
T: 13,1
W: 1,2*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Genialny pomysł :) Zapożyczę :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę;)
UsuńDziękuję, pozdrawiam serdecznie!