Koktajl z jeżynami
Kolejna propozycja na koktajl trafia na bloga :) Dziś wersja o zupełnie innym smaku niż pozostałe. Nie jest ani słodki ani wytrawny, ale myślę, że Wam posmakuje :)
Przepis na 1 porcję:
- 100 g mrożonych lub świeżych jeżyn
- 100 g selera naciowego
- 30 g świeżego szpinaku
- 50 g mleka kokosowego lub innego
- łyżeczka cynamonu
- szklanka wody do rozcieńczenia
- opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia
- dodatkowo: masło, olej kokosowy, olej z wiesiołka, olej z ostropestu, olej MCT lub oliwa (wystarczy pół łyżeczki)
Wszystkie składniki razem zmiksować.
Makro (porcja bez dodatków): około 144 kcal
B: 3,1
T: 10,2
W: 8,8*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Gdzie kupię jeżyny teraz? :D
OdpowiedzUsuńNiedługo będą;) Mi się udało nazbierać w lecie i zamrozić ;)
UsuńPozdrawiam;)