Fasolka z makaronem i zielonym pesto
Przepis nr 2 czyli pyszny makaron z cukinii z dodatkiem smażonej fasolki szparagowej i ciętej w paski papryki. Całość podana z zielonym pesto. Spróbujecie? :)
Przepis na 2 porcje:
- 100 g papryki
- 100 g fasolki szparagowej
- 100 g cukinii
- 30 g masła, oleju kokosowego lub innego tłuszczu do smażenia
- pół szklanki wody
- porcja pesto z przepisu tutaj [klik]
Z cukinii zrobić paski jak na zdjęciu.
Paprykę pokroić i paski. Z awokado przygotować pesto z przepisu wyżej.
Podsmażyć na tłuszczu fasolkę i paprykę. Następnie zalać wodą i dusić pod przykryciem około 8-10 min. Dodać paski cukinii i dusić jeszcze 2 minutki. Wyłożyć na talerz razem z pesto. Wymieszać i zjeść.
Można podać z usmażonym mięsem lub kawałkiem ryby.
Można podać z usmażonym mięsem lub kawałkiem ryby.
Makro (1 porcja z przepisu): około 519 kcal
B: 11
T: 47,3
W: 11,7*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz