Wegetariański tatar
Kolejny przepis z wykorzystaniem cudownego awokado. Delikatny tatar posypany chrupiącymi orzechami! Idealny dla każdego kto nie lubi wersji mięsnej, a chciałaby zjeść coś równie pysznego w towarzystwie "mięsnym" :)
Przepis na 2 porcje:
- 120 g awokado (1 średnie)
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 50 g ogórka zielonego
- 20 g soku z cytryny (2 łyżeczki)
- 20 g ulubionego oleju (np MCT lub olej z pestek dyni)
- 20 g ulubionych orzeszków (np macadamia lub laskowe)
- spora szczypta soli, pieprzu, ulubione zioła
Awokado i jaja posiekać w drobną kostkę. Ogórek obrać ze skórki i również posiekać w kostkę. Zalać sokiem z cytryny i olejem, a następnie wymieszać z przyprawami. Na koniec posypać drobno pokrojonymi orzeszkami.
Na zdjęciu tatar podany na wytrawnym gofrze z brokuła i cukinii z przepisu tutaj [klik].
B: 10,5
T: 30,7
W: 7,7*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz