Kuleczki słonecznikowe z 2 składników
Trzeci przepis z serii: zmiksuj 2 składniki i gotowe! Były kuleczki Rafaello z 2 składników z przepisu tutaj [klik] oraz kuleczki Ferrero Rocher z przepisu tutaj [klik]. Czas na kuleczki słonecznikowe :)
Przepis na 10 kuleczek:
- cała porcja masła słonecznikowego z przepisu tutaj [klik]
- 20 g nasion słonecznika do obtoczenia kuleczek (lub łyżeczka kakao albo orzechy, wiórki, mak, chia itp)
- opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia
- opcjonalnie: cynamon, imbir, przyprawa korzenna, kardamon, kakao itp
Przygotować porcję masła słonecznikowego zgodnie z przepisem, a następnie wstawić do zamrażalki na około 15 min lub schłodzić 30min w lodówce.
Po tym czasie wyciągnąć (masło powinno być twarde) i ulepić kuleczki, a następnie obtoczyć w słoneczniku lub innej posypce. Jeść od razu lub przechowywać w lodówce, gdzie kuleczki jeszcze trochę stężeją.
Makro (1 kuleczka obsypana słonecznikiem): około 108 kcal
B: 2,3
T: 9,9
W: 2,1*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz