Kokosowe mini donuty
Kolejny prosty, szybki i pyszny przepis na fat bombki w formie czekoladek. Tym razem w wersji mini donutów idealnych na zamiennik pączków na tłusty czwartek. To co? Kto nie przepada za zwykłymi pączkami i się skusi? :)
Przepis na 10 sztuk czekoladek:
- 100 g pasty kokosowej (lub kremu kokosowego z przepisu tutaj [klik])
- 50 g masła lub oleju kokosowego
- pół porcji polewy czekoladowej z przepisu tutaj [klik]
- opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia
- opcjonalnie: kilka kropel aromatu waniliowego lub ziarenek z laski wanilii
Masło lub olej kokosowy roztopić i dokładnie wymieszać z pastą kokosową. Wylać do foremek na czekoladki (w moim przypadku mini donuty) lub do keksówki. Schłodzić i wyciągnąć zastygnięte czekoladki. W przypadku keksówki pokroić masę na batony.
Przygotować pół porcji czekoladowej polewy z postu tutaj [klik]. Ostudzić, a następnie maczać czekoladki lub oblać polewą batony. Schłodzić przez jeszcze 10 min lub jeść od razu.
Makro (2 czekoladki z pastą kokosową): około 234 kcal
B: 1,7
T: 24,3
W: 2*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz