Placuszki pieczarkowo-cukiniowe
Kolejna propozycja na pyszne placuszki. Cukiniowo-pieczarkowe!
Przepis na porcję ze zdjęcia 12-13 placuszków:
- 3 jaja
- 50g pieczarek
- 100 g cukinii
- zioła, pieprz, sól (solić na talerzu!)
- smalec do smażenia
Pieczarki i cukinię zetrzeć na tarce. Cukinię mocno odcisnąć z nadmiaru wody. Wbić jaja i wymieszać wszystko razem z przyprawami i ziołami. Smażyć przez wykładanie po łyżce masy na rozgrzaną patelnię.
Makro (pół porcji bez wliczonego tłuszczu do smażenia): około 140 kcal
B: 12,2
T: 8,9
W: 2,6*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Placki przepyszne! Do ciasta dodałam skwarki ze smalcu. Pychota :)
OdpowiedzUsuńMniam. Musiały być jeszcze lepsze ;) Cieszę się bardzo i na zdrowie!
UsuńPozdrawiam;)
A co to za krem na drugim zdjęciu?
OdpowiedzUsuńDomowy majonez z czosnkiem i ziołami czyli najprostszy sos czosnkowy na świecie :)
UsuńPozdrawiam:)
Zgadza się, są przepyszne :) Delikatne i smaczne.
OdpowiedzUsuń