Kruche paluszki w czekoladzie
Kolejna opcja na kruche ciasto. Idealna dla dzieci i na imprezę. Kruche paluszki na cieście ze smalcu maczane w czekoladzie!
- kruche ciasto z przepisu na tartaletki tutaj [klik]
- 100g gorzkiej czekolady min 85%
Kruche ciasto zagnieść jak w poście z tartaletkami. Następnie odrywać po kawałeczku i mocno wałkować między rękoma na grubsze wałeczki, a potem delikatnie układać na blaszce lub silikonowej macie do pieczenia. Piec 20 min w 180 stopniach. Zostawić do ostygnięcia, a następnie delikatnie maczać w roztopionej czekoladzie lub oblewać łyżką. Ułożyć na folii spożywczej i wstawić do lodówki lub zamrażalki, żeby czekolada zastygła. Uwaga, bo są naprawdę kruche ! :)
Wersja prosta: z ciasta można również zrobić kuleczki, rozgnieść i upiec jako ciasteczka, a następnie polać czekoladą.
B: 8,1
T: 40,6
W: 8,3*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz