TRYB JASNY/CIEMNY

Krem kokosowy z 2 składników

Pyszny krem z 2 składników? Żaden problem. Na pewno go już znacie, bo pochodzi z przepisu na Rafaello z bloga tutaj [klik]. Ale uznałam, że warto dodać go w osobnym wpisie, bo jest pyszny :)

Przepis na 200 g kremu:
  • 100g masła
  • 100g wiórków kokosowych
  • ziarenka z laski wanilii/aromat waniliowy (kilka kropel)
  • opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia
Wiórki zmielić/zblendować na gęsty krem, aż prawie puszczą tłuszcz i zaczną się lepić. Dodać masło i mielić z wiórkami dalej, aż powstanie aksamitny krem. Wrzucić ziarenka wanilii lub wlać aromat i ewentualnie dosłodzić. Gotowe :)
Można użyć go również do wypełnienia tartaletek z kruchego ciasta z przepisu tutaj [klik] :) 
Makro (cały słoiczek): około 1366 kcal
B: 6,2
T: 146
W: 6,7*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

  1. Link do tartaketek nie działa! 😅

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Faktycznie! Już poprawiłam:)

      Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
  2. Jak długo można go przechowywać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że śmiało około tygodnia lub zamrozić :)


      Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @keto__reva