Nadchodzi wielkie świętowanie. Nowy rok, Sylwester i imprezy. W związku z tym wrzucam poniżej sylwestrowe przepisy zebrane w jednym poście. Nie musicie przeszukiwać blog…
Dziś na blogu prawdziwy hit! Soczysta kaczka z chrupiacą skórką w ziołach. Jest pyszna bez dodatków jak i z. Można ją podać np z frytkami z dyni z przepisu tutaj [klik].
Kolejny przepis prosto od mamy, która jest jedną z najlepszych gospodyń jakie znam. Tym razem wytrawny. Przepyszne, aromatyczne śledzie w zalewie. Podwójnej zalewie. Są …
Zdecydowany "must have" wigili. Kutia! Wybaczcie, że tak na ostatnią chwilę, ale robi się ją bardzo szybko, więc można przygotować nawet w 30 min przed kolacją…
Dziś na blogu pyszne, kokosowo-makowo-waniliowe batoniki, które można zrobić w 5 min i po schłodzeniu cieszyć się pysznym deserem. Potrzeba zaledwie jednego garneczka i …
Zastanawialiście się kiedyś skąd pochodzi bigos? Hmm... to ciekawe, ale nie dotarłam do takich źródeł, więc nie odpowiem na to pytanie. Jedno jest pewne: to tradycyjne s…
Ebook za darmo! Cały zestaw 24 świątecznych przepisów w prezencie tydzień przed wigilią. I oczywiście koniecznie dajcie znać jeśli wypróbujecie. Będzie mi bardzo miło! ?…
Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie podczas wigilii kompot to numer jeden jeśli chodzi o napoje. A skoro święta już niedługo to dziś na blogu jedna z moich ulubionych we…
Piekarnik czy patelnia? Duszona, smażona, grillowana czy pieczona? Którą wolicie? Osobiście uwielbiam mięsa wolno duszone na małym ogniu i dziś taki przepis na blogu. Na…
Jeśli znudziło Was monotonne przygotowanie kurczaka pieczonego w piekarniku to dziś przepis specjalnie dla Was. Ten smak zupełnie Was zaskoczy. Ciekawi? :)
Pierwszy śnieg już spadł... A co to oznacza? Że idą święta! A skoro święta to i makowiec :) Ale dziś w zupełnie innym wydaniu, bo makowiec na zimno na migdałowym spodzie…
Oszalałam na punkcie tego deseru! Nie wiem czy dlatego, że składa się z malin czy dlatego, że posypany jest cudowną, ciepłą kruszonką z przepisu na blogu tutaj [klik]. P…
Chrupiące, pyszne paszteciki z mięsem w wersji low carb? Bardzo proszę :) Idealne na święta! Na wigilię wystarczy jedynie zmienić farsz mięsny na farsz z kapustą i grzyb…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!