TRYB JASNY/CIEMNY

Pomidorowy koktajl ze szpinakiem

Przepisów na koktajle w wersji z nasionami oraz na słodko znajdziemy pełno. A może spróbujecie wersji warzywnej z dodatkiem mąki konopnej idealnej do potraw na zimno? Smakuje przepysznie i będzie zdecydowanie zdrowszy niż soki sklepowe. W dodatku dużo tańszy:) 

Przepis na 1 dużą porcję:
  • 30g szpinaku (garść)
  • 130g pomidorów (2 małe)
  • 30g korzenia pietruszki (1 mała)
  • 30g nasion chia (2łyżki)
  • 20g mąki konopnej (2 lyżki)
  • dodatkowo: masło, olej kokosowy, olej MCT lub inny (w dowolnej ilości tolerowanej przez organizm)*
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki. Dodać szpinak i obraną i pokrojoną pietruszkę oraz pozostałe składniki. Zblenderować na gładką masę.

*Koktajl świetnie smakuje z dodatkiem masła :) 

Makro (cała porcja bez tłuszczu): 
B:15,7
T: 12,2
W: 9,6

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva