Pomidorowy koktajl ze szpinakiem
Przepisów na koktajle w wersji z nasionami oraz na słodko znajdziemy pełno. A może spróbujecie wersji warzywnej z dodatkiem mąki konopnej idealnej do potraw na zimno? Smakuje przepysznie i będzie zdecydowanie zdrowszy niż soki sklepowe. W dodatku dużo tańszy:)
-
30g szpinaku (garść)
-
130g pomidorów (2 małe)
-
30g korzenia pietruszki (1 mała)
-
30g nasion chia (2łyżki)
-
20g mąki konopnej (2 lyżki)
- dodatkowo: masło, olej kokosowy, olej MCT lub inny (w dowolnej ilości tolerowanej przez organizm)*
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki. Dodać szpinak i obraną i pokrojoną pietruszkę oraz pozostałe składniki. Zblenderować na gładką masę.
*Koktajl świetnie smakuje z dodatkiem masła :)
Makro (cała porcja bez tłuszczu):
B:15,7
T: 12,2
W: 9,6
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
- 30g szpinaku (garść)
- 130g pomidorów (2 małe)
- 30g korzenia pietruszki (1 mała)
- 30g nasion chia (2łyżki)
- 20g mąki konopnej (2 lyżki)
- dodatkowo: masło, olej kokosowy, olej MCT lub inny (w dowolnej ilości tolerowanej przez organizm)*
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz