Pasta ze słonecznika i awokado
Skarbnica wielu witamin i minerałów w jednej miseczce. Przepis idealny dla każdego kto uwielbia słonecznik i różne pasty kanapkowe na bazie awokado :)
Przepis na 4 porcje (spora miseczka):
-
100g słonecznika łuskanego
-
100g awokado
-
30g ulubionego oleju np kokosowego
-
sok z połówki cytryny
-
skórka z połówki cytryny
-
10g sezamu
-
10g siemienia lnianego
-
sól, pieprz, przyprawy
-
opcjonalnie: odrobina czarnuszki, natka pietruszki, kolendra
Wszystkie składniki (oprócz sezamu i siemienia) zblenderować razem na kremową masę. Dodać nasiona i wymieszać. Doprawić. Przechowywać w lodówce razem z pestką awokado, co zapobiegnie czernieniu pasty.
Pasta świetnie smakuje z bułeczkami z przepisu tutaj[klik].
Makro (1 z 4 porcji):
B: 4,3
T: 28,7
W: 6,4
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
- 100g słonecznika łuskanego
- 100g awokado
- 30g ulubionego oleju np kokosowego
- sok z połówki cytryny
- skórka z połówki cytryny
- 10g sezamu
- 10g siemienia lnianego
- sól, pieprz, przyprawy
- opcjonalnie: odrobina czarnuszki, natka pietruszki, kolendra
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz