Jabłkowy koktajl ze szpinakiem
Kolejna propozycja na koktajl ze szpinakiem :) Tym razem klasycznie z dodatkiem jabłka i siemienia lnianego.
Przepis na 1 dużą porcję:
- 100g szpinaku
- 130g jabłka (1 średnie)
- 20g siemienia lnianego
- 20g nasion chia
- szczypta przyprawy korzennej z przepisu tutaj [klik]
- 20g nasion konopii
- dodatkowo: masło, olej kokosowy, olej MCT lub inny (w dowolnej ilości tolerowanej przez organizm)
- gorąca woda
Jabłko wydrążyć i pokroić na mniejsze cząstki, dodać szpinak i resztę składników. Wlać około pół szklanki gorącej wody i wszystko razem zmiksować. W razie potrzeby dolać więcej wody.
Makro (cała porcja bez dodatku tłuszczu):
B: 17,5
T: 25
W: 25,2
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz