Kapusta z mięsem i grzybami
Kapusta z mięsem i grzybami prosto z patelni, która smakuje jak ...gołąbki? Żaden problem :) Voila!
- 150-200g ulubionego mięsa (karkówka, łopatka czy boczek sprawdzi się najlepiej)
- duża garść siekanej kapusty białej
- kilka grzybków leśnych, pieczarek
- łyżka przecieru pomidorowego
- smalec, masło, olej do smażenia
- liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, papryka
Mięso kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy kapustę, grzyby i przyprawy, zalewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem ok 30min (dolewając co jakiś czas wody jeśli odparuje). Na koniec dodajemy przecier, dokładnie mieszamy i chwilę jeszcze dusimy całość. Doprawiamy solą, pieprzem i podajemy.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz