Koktajl jeżynowy
Pierwszy - choć z pewnością nie ostatni koktajl na blogu :) O mocno jeżynowym smaku i cudownych właściwościach.
Na 1 porcję:
- 100g jeżyn
- 100 g mleczka kokosowego/ jogurtu naturalnego/śmietanki
- 2-3 liście pokrzywy *
- 2 łyżki soku z cytryny
- 10g nasion chia/siemienia lnianego
- odrobina wody
Wszystko razem zblenderować. Dodać więcej wody jeśli pożądana konsystencja ma być mniej gęsta.
Makro (wersja z mleczkiem i siemieniem lnianym): BTW: 4,6:24,2:11,3
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz