TRYB JASNY/CIEMNY

Dżem z dzikich jeżyn

Na blogu jest już dżem z truskawek. Przepis znajdziecie tutaj. Ale na tym nie koniec! Pora na kolejny. Proporcje nieco inne ze względu na inną zawartość wody w owocach w porównaniu do truskawek.

Przepis na słoiczek 250ml:
  • 200g jeżyn
  • 10g nasion chia
  • kilka ziarenek soli
Jeżyny gotować na małym ogniu do momentu zgęstnienia. Ostudzić, dodać chia i wymieszać. Przechowywać w lodówce maks 3-4 dni.



Propozycja użycia dżemu w przepisie na ciasto korzenne z dyni tutaj :) 

Makro (słoiczek):
BTW:4,5:4:13


Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva