Dżem z dzikich jeżyn
Na blogu jest już dżem z truskawek. Przepis znajdziecie tutaj. Ale na tym nie koniec! Pora na kolejny. Proporcje nieco inne ze względu na inną zawartość wody w owocach w porównaniu do truskawek.
Przepis na słoiczek 250ml:
- 200g jeżyn
- 10g nasion chia
- kilka ziarenek soli
Jeżyny gotować na małym ogniu do momentu zgęstnienia. Ostudzić, dodać chia i wymieszać. Przechowywać w lodówce maks 3-4 dni.
Propozycja użycia dżemu w przepisie na ciasto korzenne z dyni tutaj :)
Makro (słoiczek):
BTW:4,5:4:13
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz