Kakaowy biszkopt
Bez biszkoptu zdecydowanie nie istnieje żaden keto tort! Dziś na blogu przepyszny, wilgotny biszkopt kakaowy :) Idealny! Uwielbiam go:) Mam nadzieję, że i Wam posmakuje!
- 8 jaj
- 55 g mąki kokosowej
- 100 g rozpuszczonego i ostudzonego oleju kokosowego
- 100 g mleka migdałowego lub kokosowego (nie śmietanki tylko płynne)
- 35 g kakao
- mała łyżeczka proszku do pieczenia
- opcjonalnie: kilka kropel ulubionego olejku (migdałowy, rumowy lub ziarenka z laski wanilii)
- opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia (najlepiej dodać chociaż 2-3 łyżki, aby białka ładnie się ubiły)
Rozdzielić jaja na żółtka i białka. Białka ubić ze słodzidłem na puszystą masę.
Tym samym mikserem zmikować pozostałe składniki (tylko do połączenia na gładką masę).
Następnie delikatnie zmikować na małych obrotach z ubitymi białkami.
B: 74,2
T: 156
W: 20,1*
W: 20,1*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz