Pachnące, domowe bułeczki a'la biszkopty z jagodami. Wypiek w sam raz na niedzielny odpoczynek przy kawie i dobrym filmie. Jagodzianki w wersji bułeczek low carb!😊
Czy znajdą się tu amatorzy pizzy? Bo ja ją uwielbiam w każdej wersji i kominuję na milion sposobów ze spodem :) Dziś w wersji baaaaaardzo mięsnej. Podpatrzone z przepisu…
Pyszny, sezamowy przysmak pochodzący prawdopodobnie z Iranu.... chałwa! Na całym świecie znalazła wielu amatorów uwielbiających jej smak. Niestety w wersji oryginalnej r…
Moim debiutem z wykorzystaniem selera naciowego była sałatka z awokado z przepisu tutaj . Dziś serwuję zupę w postaci kremu pełną witamin A,C i E oraz kwasu foliowego i p…
Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna. Pora na proste i szybkie przepisy z wykorzystaniem tych bardzo niskowęglowodanowych owoców :) Dziś na blogu jagodowe pralinki z z…
Czekoladowe z nutką cynamonu i gęstym, kremowym musem z kokosa... Mhm💙 Trochę pokombinowany przepis na chlebek z wersji tutaj [klik]. Oryginalny przepis na chlebek z w…
Kolejna opcja na pyszny chlebek na śniadanko lub słodką przekąskę! Przepis pochodzi z bloga towsrodku.pl. Nieco zmodyfikowany pod własne makroskładniki i gusta w mojej w…
Mam na imię Sabina i jestem magistrem biotechnologii molekularnej oraz dietetykiem klinicznym po studiach. Spędziłam ponad 8 lat na pracy z naukowcami zajmującymi się także dietą ketogenną. Pracowałam w szpitalu oraz w prestiżowych laboratoriach naukowych. Czeka na Ciebie blog pełen setek przepisów i artykułów naukowych, które pomogą Ci usprawnić zdrowie i życie! Na blogu znajdziesz zagadnienia z wielu dziedzin nauki, w których się szkoliłam: epigenetykę, metabolomikę, biochemię, genetykę, chemię organiczną czy biofizykę!