Zielony omlet z młodą kapustą
Dziś Dzień Dziecka😊 W związku z tym każdy z nas powinien się nieco porozpieszczać bez względu na wiek ! U mnie z tej okazji pyszny omlecik.
Przepis:
- 3 jaja
- 3 liście młodej kapusty (50 g)
- garść szpinaku (10 g)
- garść pieczarek (80 g)
- 50 g pomidora
- 25 g smalcu ze skwarkami lub innego oleju
- Ogórek kiszony do ozdoby oraz łyżka siemienia lnianego
- Sól, pieprz, przyprawy
Cebulkę podsmażyć na smalcu. Dodać drobno posiekaną kapustę, szpinak i pieczarki i smażyć do miękkości. Jaja rozbełtać z przyprawami i równomiernie wylać na składniki. Ułożyć pomidora i przykryć pokrywką. Smażyć aż się zetnie, a następnie przełożyć na talerz i wywrócić na patelnię na drugą stronę. Krótko dopiec i przełożyć na talerz.
Makro (cały omlet bez ozdoby): około 480 kcal
B: 22
T: 40
W: 8*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
B: 22
T: 40
W: 8*
*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.
Smacznego!
****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.
Komentarze
Prześlij komentarz